Exclusiv pentru companii

Operațiuni la termen
FORWARD, SWAP și OPTIONS

Solicitați acum ofertă personalizată

Pentru a afla ce soluții financiare puteți adopta pe timp de criză și a vă proteja afacerea împotriva riscurilor valutare, intrați în legătură directă cu un agent AKCENTA:

Mulțumim!

Vă mulțumim pentru solicitarea făcută! Unul dintre agenții nostri vă va contacta în scurt timp pentru detalii! Între timp, vă invităm să descoperiți cum vă puteți proteja împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursului valutar: mai multe informații.

Toate câmpurile sunt obligatorii

Mai multe despre politica GDPR

Gestionați riscul asociat tranzacțiilor externe la termen

Companiile importatoare și exportatoare sunt constant expuse riscului de pierdere financiară datorată volatilității pieței valutare. Acest lucru erodează marginea comercială, uneori cauzând chiar pierderi, ceea ce, în situații repetate sau pentru comenzi mari, poate fi un real pericol pentru afacerea în sine. 

Pandemia a făcut ca riscurile asociate tranzacțiilor externe să devină chiar mai mari. Însă chiar și în acest context dificil, puteți securiza profitabilitatea tranzacțiilor internaționale viitoare, folosind instrumentele financiare potrivite pentru gestionarea riscului valutar.

La AKCENTA, sprijinim IMM-urile care tranzacționează în valută străină să-și optimizeze costurile cu operațiunile valutare pentru a naviga aceste vremuri tulburi cu success.

Iată un exemplu:

Clientul-exportator încheie un contract in EUR pentru vânzarea unor utilaje cu scadență la 6 luni. Clientul are cheltuieli în RON și a folosit cursul actual pentru calculul cursului viitor. Prin urmare, din momentul stabilirii prețului produsului până la scadența tranzacției, clientul este expus riscului de apreciere a valutei RON față de EUR. Dacă, după 6 luni, RON-ul se va aprecia, respectiv cursul va fi la o valoare mai mică, clientul va primi pentru suma în EUR o sumă mai mică în RON decât cea așteptată și, deci, calculată inițial.

Pentru a evita situațiile de acest tip, încercați operațiunile la termen FORWARD care vă pot oferi siguranța dorită!

AKCENTA CZ vă ajută să vă protejați afacerea împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursului valutar folosind instrumente financiare de tip FORWARD, SWAP și OPTIONS

FORWARD

Fixați un curs valutar curent pentru o plată viitoare și aveți astfel certitudinea că planificarea financiară a companiei dumneavoastră este fiabilă

SWAP

Limitați expunerea la rate crescute ale dobânzilor, profitând de condițiile (viitoare ale) pieței valutare disponibile pentru partenerul swapului

OPTIONS

Alegeți flexibilitatea de a nu utiliza contractul FORWARD încheiat în cazul în care cursul valutar are o evoluție favorabilă

Economisiți mii de euro anual din tranzacțiile la termen

Adoptând căteva măsuri banale puteți minimiza costurile asociate tranzacțiilor cu partenerii externi. Acum aveți oportunitatea de a vă proteja marginile comerciale inclusiv pentru tranzacțiile recurente sau viitoare, evitând astfel riscurile fluctuațiilor nefavorabile ale cursului de schimb.

Siguranță până la un an în avans

Datorită experienței de peste 20 de ani și a modelului nostru unic de calcul, vă putem stabili un curs chiar acum în baza căruia veți schimba devizele în viitor, până la un an în avans. Astfel, vă puteți fixa un curs sigur în cadrul comenzii dumneavoastră, fără comisioane, fără limitarea sumei maxime, fără să mai pierdeți timp și energie monitorizând evoluția cursului în piață și făcând economie de bani în cazul evoluției negative a valutei tranzacționate. În cazuri individuale, după caz, se pot discuta și perioade de acoperire mai mari de un an.

Beneficiile colaborării companiei dumneavoastră cu AKCENTA

Colaborarea cu noi aduce nu doar economii imediate în bugetul companiei dumneavoastră, dar și beneficii avantajoase pe termen lung.

>> NEGOCIERI mai bune

Plățile rapide vă oferă oportunitatea negocierii unor avantaje suplimentare cu furnizorii dumneavoastră

>> PLANIFICARE FINANCIARĂ sustenabilă

Comisioane stabile si transparente

>> PROFIT extra

Economiile realizate pe termen lung din comisioanele avantajoase cresc marginile de profit

>> RISC scăzut

Angajamentele și tranzacțiile viitoare sunt protejate împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursului valutar

AKCENTA

Tranzacții de business rapide și avantajoase, efectuate cu viteza luminii

N

Cu peste 39 000 clienți, AKCENTA este cea mai mare instituție financiar non-bancară din Europa Centrală

N

23+ ani de experiență în trading valutar

N

Activăm în România începând cu 2014, în baza notificării BNR

N

Sediul central în Republica Cehă

N

Peste 2 000 de companii românești în portofoliu